До Запоріжжя завітає Львівський театр

До Запоріжжя 8 та 9 квітня завітає Львівський театр  із виставою «Майнц» (8 квітня 19:00 Запорізький обласний краєзнавчий музей, вул. Троїцька, 29) та широкою дискусією про сучасний театр, Другу світову війну, жінок у ній та після її завершення (9 квітня 16:00, галерея сучасного мистецтва Barannik, пр-т Соборний, 193).
Перша вистава-саспенс театру «Склад 2’0». Події у постановці відбуваються у Західній Німеччині після перемоги над нацизмом у розгромленому містечку Майнц 1947 року. Ми бачимо, як змінюється життя донедавна багатого та заможного прошарку суспільства, після того, як їхню ідеологію та мораль знищують.

У складний час деякі люди втрачають себе та людяність, намагаються вижити та зберегти власне Я. Не випадково жанром було обрано саме цей містичний та химерний «саспенс», майстер якого Альфред Гічкок постійно наголошував, що саме цей вид кіноматографу найкраще допомагає зблизити глядача із протагоністом.
Протагоністами цієї вистави стало одразу ж кілька персонажів, які не лише стають ретранслятором епохи змін та падінь, але й показують, що навіть у часі війни люди залишаються людьми зі своїми прагненнями, бажаннями та мріями; хтось одружується, а хтось мріє про нову сукню або чай.

І зі своїми невеликими бажаннями вони стають великим світом, що рухає все навколо, допоки не стикнуться із іншим світом, що претендує на такі ж права та визнання. Війна глобальна та локальна, проблеми людини супроти всього світу, хто залишиться?! Одвічне протиставлення meine, кожному свого, допомогло із вибором місця дії, адже Mainz – це реальне місто у Німеччині.
Вхід за благодійними внесками від 50 грн.

Останні новини
Схожі новини