Як запоріжцям захистити щитовидку

У нинішньому середовищі дуже складно контролювати здорову роботу свого організму. Годуйте свою щитовидку корисними продуктами, щоб поліпшити її роботу і захистити її від гормональних збоїв.

Пропонуємо переглянути ТОП — 8 продуктів для щитовидної залози.

  1. Червона риба
    Рекомендується вживати ввечері, щоб підживити щитовидку. Добрим підживленням для щитовидки ввечері служить червона риба (лосось, сьомга, форель, горбуша) — відварна, тушкована або шматочок слабосолоної. Червона риба є джерелом корисних жирних кислот Омега-3, необхідних для злагодженої роботи щитовидної залози. Радимо з’їдати по шматочку червоної рибки як можна частіше. А якщо щитовидна залоза вас турбує (наприклад труднощі при ковтанні, почуття удушення), обов’язково зверніться до лікаря-ендокринолога.
  2. Шпинат

Містить багато лютеїну і каротеноіди, які допомагають щитовидній залозі працювати на відмінно.

3. Чорниця
Чорниця — рекордсмен за вмістом антиоксидантів. Допомагає усунути гормональні збої в роботі щитовидної залози. Багаті вітаміном В12 і цинком, який стимулює імунітет нашого організму.

4. Яблука
Яблука — джерело корисних речовин. Вони захищають від ракових клітин. З’їдайте яблучні насіння, оскільки в них міститься до 15% жирної олії і йоду. Одним з найбільш корисних сортів яблук вважається сорт Гала, в якому є вітамін B17. Їжте яблука обов’язково з шкіркою!

5. Цибуля
Корисний для щитовидної залози, печінки і серця. Містить масу мікроелементів, які зміцнюють імунітет.

6. Хурма
Хурма також містить йод, а також магній, натрій, залізо (по їх змісту вона перевершує навіть яблука), а також вітаміни — А, С і Р.

7. Морська капуста.
Вона багата за вмістом йоду і ще 40 вітамінів і елементів, які захищають від хвороб щитовидної залози. Включайте в раціон для профілактики захворювань.

8. Мед, волоські горіхи і лимон
Розворушать ледачу щитовидну залозу. Розминаємо в ступці 3-4 ядра волоських горіхів, змішайте зі столовою ложкою меду і з’їжте вранці натщесерце. Приймайте щодня протягом 1-2 тижнів. Лимони 2-3 штуки, ретельно вимийте і натріть на дрібній тертці разом з шкіркою, щоб вийшла склянка однорідної маси. Змішуємо її з рівною кількістю меду. Приймаємо по 1 ст. л. 3 рази на день в проміжках між їжею.

Останні новини
Схожі новини