Що запоріжцям не варто їсти на голодний шлунок

Лікарі і дієтологи постійно твердять про те, як важливо снідати. Від першого прийому їжі залежить те, як людина буде відчувати себе протягом дня. Але, на жаль, багато з ранку ігнорують це правило і йдуть на роботу голодними або їдять що попало.

Деякі продукти, які ми вважаємо здоровими і їмо на сніданок, зовсім такими не є. Думаєте, що потрібно їсти в якості першого прийому їжі йогурт з бананом, пити свіжовичавлений сік або ароматну каву? Як би не так! Вчені склали список продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок.

  1. Банани

Хоча банани у нас не ростуть, вони вже давно перестали вважатися екзотичними фруктами і стали частиною повсякденного раціону. Незважаючи на всю користь цього продукту, він може принести шкоду, якщо його вживати не в той час. Банани повільно перетравлюються. Якщо вжити їх на голодний шлунок, може виникнути здуття живота з неприємними відчуттями. Їжте банани через годину після основного прийому їжі. Якщо постійно відправляти банани в порожній шлунок, то можна порушити кальцієво-магнієвий баланс в організмі.

2. Десерти

Цукор збільшує вироблення інсуліну, який навантажує  підшлункову залозу, що тільки «прокинулась». В результаті можна заробити цукровий діабет.

3. Кава

«Запорука бадьорого ранку — це запашна кава з кращих зерен», — стверджує актриса з телевізійної реклами. Багатьом з нас так припав до вподоби цей напій, що ми готові пити його літрами. Деякі навіть замінюють їм сніданок. Дуже і дуже даремно … Міцний напій подразнює слизову шлунка, в результаті з’являється гастрит. Також вживання кави натщесерце негативно впливає на печінку. Організм з ранку не встиг прокинутися, а його вже навантажують серйозною роботою по її очищенню.

4. Молочні продукти

Це скоріше рекомендація, ніж заборона. Соляна кислота, яка знаходиться в шлунку вранці, вбиває все молочнокислі бактерії. Організм практично не отримує користі від такого прийому їжі.

5. Помідори

Дубильна кислота, яка у великій кількості знаходиться в помідорах, підвищує кислотність шлункового соку. У підсумку можна заробити виразку.

6. Здобна випічка

Круасани на сніданок? Вчені стверджують, що дріжджі дратують стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення.

7. Огірки

Після сніданку відчуваєте печію? Винуватцем може бути звичайний огірок. Також він здатний спровокувати підвищене газоутворення і викликати неприємні відчуття в шлунку.

Ваше здоров’я і добре самопочуття на 90% залежить від харчування. Ранковий прийом їжі є одним з найважливіших, тому не ігноруйте його і підбирайте правильні продукти. Слідкуйте за своїм здоров’ям і дбайте про своїх близьких.

Джерело: headinsider.net

Останні новини
Схожі новини